måndag 14 oktober 2013

Polkagris fudge.

Jag har väl nätt och jämnt skrivit min lista för årets julbak nu. Något jag har trånat efter länge är polkagris fudge! Jag älskar polkagris och har aldrig någonsin ätit det i fudge, så igår fick jag fnatt och bakade en sats bara för att testa innan juletiderna.

En sak är väl säkert och det är att de blev fula som stryk. Smeten skulle vara färdig efter två timmar men den hade inte stelnat efter ens tre. Då blev det att rulla dem i små bollar och sätta i små godisformar, och ställa in dem i kylen så att de fick stelna över natten. Jag smakade idag och de blev helt perfekta! Fula som sagt, men vad gör det när smaken blir bra? Detta var ju som sagt bara en test, och nu vet jag till nästa gång att de får stelna under natten. Hela processen (bortsett från själva stelningen, haha) gick väldigt smidigt och fort!Ingredienser
200 gram vit choklad
1 burk kondenserad mjölk
½ tesked pepparmyntsolja
1 ½ dl krossade polkagrisar.

1. Krossa polkagrisarna
2. Smält chokladen och den kondenserade mjölken i ett vattenbad på låg värme. Rör runt ordentligt och se till att inte bränna smeten.
3. Ta bort skålen från spisen när chokladen är smält. Tillsätt oljan. Rör om.
4. Blanda i de krossade polkagrisarna i smeten och rör om åter igen.
5. Häll i smeten i en form med smord aluminiumfolie. Ställ i kylskåpet under natten och skär sedan upp i små rutor dagen efter.

Alternativ! Istället för att hälla upp det i en form och skära upp i rutor kan man likt muffins fördela smeten i små godisformar. Detta alternativet kommer jag hålla mig till.

Nu ska jag fortsätta spendera min dag med näsan i läxorna. Hoppas ni har en underbar kväll! 
4 kommentarer: