onsdag 1 oktober 2014

New in town.

Oktober, woho! Nu går jag all in i mitt höst-tänkande. Igår tittade jag faktiskt till och med på en julfilm (Trots  att jag har GA-vecka och har suttit med mitt gymnasiearbete näästan non-stop.. ).New in town, heter den.

Alltså okej, att kalla den en julfilm är väl kanske att överdriva en smula, det är väl snarare en vinterfilm. Men till mitt försvar så är det faktiskt thanksgiving och jul i typ 10 minuter av filmen, och resten är det mest snöfall och dylikt, så jag tyckte ändå det räknades. Det är en bra film att "värma upp med" innan man ser på de riktiga filmerna, om man säger så. ;) 


Hur som helst, filmen handlar om en kvinna från Miami som tvingas flytta till en sömnig småstad i Minnesota för att ta över chefspositionen i stadens levebröd till fabrik. Varken beredd på småstadslivet eller kylan lyckas hon ge stadsborna ett kasst första intryck, och blir minst sagt bemött kyligt. Släng in den stereotypiska "mannen hon tycker hon är för bra för men som hon sedan blir kär i trots allt", tillsammans med ett dilemma där hon tvingas ifrågasätta sina prioriteringar och ni har en en film, ungefär. Jag tycker romantiska komedier är rätt monokroma, och det var i ärlighetens namn denna också. Samma konflikter som i de flesta andra filmerna, ungefär. Men det var ändå mysigt med all snö och jag gillade samhället trots allt. Så den var helt klart värd en liten titt, men kommer nog inte se om den. 

Filmen finns på Netflix, för övrigt. :) 

10 kommentarer:

 1. Den ska jag absolut titta på :)

  SvaraRadera
 2. Såg den strax efter förra julen tror jag (Netflix is the thing!) och jag kan bara hålla med dig, standardmallen för en amerikansk romantisk komedi, men ändå lite roligt persongalleri och framförallt, mysigt vinterlandskap!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hollywood filmer blir ju lätt lite likadana!

   Radera
 3. Verkar vara en bra film att värma upp med ju! Ett bra tips så här en Fredag! :D

  SvaraRadera
 4. Är kanske något att se. Älskar vintriga, mysiga småstäder i filmer. Tack för tipps! :)

  Svar: Tack så mycket för så fin kommentar om mina Fyrklövernbilder. :D Spana in Fyrklöverns hemsida då och då för de har ju ofta kampanjer på saker, där man kan få köpa en liten del av en servis för någon hundring, eller en figurin ur en serie för en liten småpeng, utan att behöva åtaga sig att köpa hela serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååååh tack för tipset, det ska jag verkligen!!

   Radera
 5. Ska verkligen se denna.
  Du har en underbar blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad glad jag blir! Tack så hemskt mycket xx

   Radera