torsdag 12 december 2013

Daimtryfflar med päronkonjak

Hej hej. Skolan är alltid som jobbigast innan de stora loven så jag har haft fullt upp hela veckan. Trots det kommer här ett av de två recepten jag utlovat, till diamtryfflar med päronkonjak. :)



Ingredienser
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 gram mörk choklad
1 dl kvarg
1 msk päronkonjak (orginalreceptet har vanlig konjak, det är frivilligt såklart)
100 g daim
kakao för garnering

1. Koka vispgrädden och smöret. Ta av kastrullen från plattan när det har kokat samman.
2. Bryt den mörka chokladen i bitar och låt den smälta i smeten, när chokladen har smält rör du ner konjaken och kvargen. 
3. Ställ in smeten i kylskåpet i 20-30 minuter för att svalna (inte stelna) 
4. Ta ut smeten och hacka daim. Rör ner de hackade bitarna i smeten. 
5. Häll allt i en form med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåpet i ca 1 timma. Ta sedan ut smeten och rulla ihop i små bollar, och lägg i godispapper. 
6. Pudra över kakao.

Alternativ! Istället för att rulla smeten till små bollar kan du också skära den i bitar. 

Svårare än så är det inte! Supergott, och enkelt. Det går också relativt snabbt.




2 kommentarer:

  1. Älskar daim! Ska nog testa dessa i helgen! Blev jättesugen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smakar inte så mycket daim dock! Det blev mest det krispiga :)

      Radera