Ingredienser
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 gram mörk choklad
1 dl kvarg
1 msk päronkonjak (orginalreceptet har vanlig konjak, det är frivilligt såklart)
100 g daim
kakao för garnering
1. Koka vispgrädden och smöret. Ta av kastrullen från plattan när det har kokat samman.
2. Bryt den mörka chokladen i bitar och låt den smälta i smeten, när chokladen har smält rör du ner konjaken och kvargen.
3. Ställ in smeten i kylskåpet i 20-30 minuter för att svalna (inte stelna)
4. Ta ut smeten och hacka daim. Rör ner de hackade bitarna i smeten.
5. Häll allt i en form med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåpet i ca 1 timma. Ta sedan ut smeten och rulla ihop i små bollar, och lägg i godispapper.
6. Pudra över kakao.
Alternativ! Istället för att rulla smeten till små bollar kan du också skära den i bitar.
Svårare än så är det inte! Supergott, och enkelt. Det går också relativt snabbt.
Älskar daim! Ska nog testa dessa i helgen! Blev jättesugen!
SvaraRaderaSmakar inte så mycket daim dock! Det blev mest det krispiga :)
Radera